sponsorlu bağlantılar
Karaman Toyga Çorbası Tarifi

MALZEME:

Nohut 3/4 su bardağı Su 8 su bardağı
İri bulgur 3/4 su bardağı Kırmızı biber 1 çorba kaşığı
İnce kıyılmış kuzu eti 200 gram Kuru nane 1 çay kaşığı
Süzme yoğurt 2 su bardağı Katı yağ 3 çorba kaşığı
Un 2 çorba kaşığı Yumurta 1 adet

YAPILIŞI:

Nohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın. Bulguru yıkayıp süzdürün. Yoğurdu, unu ve yumurtayı bir tencereye koyup, çırparak karıştırın. İçine nohutu, bulguru ve eti katın. Suyunu koyup ateşe oturtun ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, içindeki malzemeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Yağı, kırmızıbiber ve nane ile birlikte kızdırın. Çorbanın içine boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar