Sakala Çarpan Çorbası Afyon

MALZEME:

Yeşil mercimek yarım su bardağı
Un 3 çorba kaşığı
Su 6 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Soğan 2 adet
Ev makarnası 1 fincan
Salça 1 çorba kaşığı
Nane 1 çorba kaşığı
Tereyağı 4 çorba kaşığı

Sakala Çarpan Çorbası Afyon


YAPILIŞI:
Mercimekler yıkanır, haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir yerde ince ince doğranan soğan, iki yemek kaşığı yağ ve salça ile birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Un katılarak bir iki defa daha çevrilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. Kaynayınca ev makarnası (erişte) ilave edilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. 15-20 dakika daha pişirilir. İki çorba kaşığı yağ bir tavada eritilir, içine nane eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir