sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

400 GR BOLDO PİRİNÇ 1 ADET ORTA BOY HAVUÇ, 1 ADET ORTA BOY KABAK, 200 GR MANTAR, 1/4 DEMET MAYDONOZ, 4 TABLET ET SU, 150 GR EKER KREM KAYMAK 50 GR EKER TEREYAĞ, 50 GR EKER BEYAZ PEYNİR, YETERİNCE SU, YETERİNCE TUZ VE KARABİBER

Yapılışı

BİR TAVA ALINARAK, İÇİNE PİRİNÇ, HAVUÇ, KABAK VE MANTAR ATILIP, KURU ŞEKİLDE SOTE EDİLDİKTEN SONRA İKİ DAKİKA ATEŞTE KAVRULUR.BAŞKA BİR KAPTA SU VE ET SU TABLETLERİ KARIŞTIRILARAK KAYNATILIR. SONRA KAYNAMIŞ SU KEPÇE YARDIMIYLA , PİRİNCLERİN BULUNDUĞU KABA DÖKÜLÜR. SUYUNU ÇEKTİKCE SU İLAVE EDİLİR. HAFİF PİŞMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN MAYDONOZ İLAVE EDİLİR PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR DÖKÜLEREK SERVİSE SUNULUR.

sponsorlu bağlantılar