sponsorlu bağlantılar
MALZEME:

Yumurta 10 adet Un 275 gram
Vanilya 2 paket Limon kabuğu (rendesi) 1 adet
Yağlı kağıt 1 adet Yeşil Fıstık 50 gram
Pudra şekeri 150 gram Süt 1,5 kg.
Toz şeker 450 gram Kakao 25 gram
İncir şekerlemesi Portakal şekerlemesi

YAPILIŞI:

Altı adet yumurta sarısına pudra şekeri ilave edip, aynı yönde çırparak boza kıvamına getiriniz. Yumurta aklarına vanilya ilave edip, çırparak kar haline getiriniz. Yaptığınız karı, unla birlikte boza kıvamındaki yumurta sarılarına ilave ediniz. Hafif hafif karıştırınız. Bir tepsiye yağlı kağıt yayınız. Yaptığınız karışımı, üstüne 2 cm yüksekliğinde döküp, üstünü düzleştiriniz. Orta hararetli fırında 25-30 dakika pişiriniz. Pişen tatlıyı kağıttan çıkarınız. Yuvarlak bir kalıpla (6-7 cm) kesip daireler çıkarınız. İki dairenin ortasını delmeden oyarak buraya krema doldurup, iki daireyi yapıştırınız. Bir kaseye koyup üzerine bol kakaolu krema dökerek, yeşil fıstıkla süsleyiniz. Soğuk olarak servis yapınız. Kremanın Yapılışı: Bir kg süt içinde bütün malzeme orta hararetli ateşte karıştı- rılarak 10 dakika pişirilir. Kremanın yarısına tatlıdan çıkan parçalar ve şekerlemeler katılır. Önce dairelerin üstüne bu dökülür, sonra da geri kalanı dökülür.

sponsorlu bağlantılar