sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

Yarım kilo şeftali
2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Poşet krem şanti
1 Çorba kaşığı hindistancevizi
1 Paket vanilya


Hazırlanışı

Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilim yada küp şeklinde doğrayın.
Dikdörtgen bir cam servis tepsisine şeftalileri dizin.
Üzerine 1 çorba kaşığı hindistancevizi serpin.
Diğer tarafta 2 su bardağı sütü bir tencereye koyun.
İçine 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyip, koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp, ılıtın.
1 Poşet krem şantiyi içine katıp, mikserle iyice çırpın.
Bu kremayı şeftalilerin üzerine dökün.
Buzdolabında 3 saat bekletin.
Şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

sponsorlu bağlantılar