sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

3 Su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1.5 Su bardağı ayçiçek yağı
3 Su bardağı un
2 Su bardağı tozşeker
4 Adet yumurta
250 gr çiğ badem (kabuğu çıkmış ve çekilmiş)
1 Adet portakal (rendelenmiş)
1 Paket kabartma tozu
Şerbeti için :
2 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle şerbetini hazırayın.
Bunun için ; su ve şekeri kaynatın.
İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın.
3 Su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ile ayçiçek yağını karıştırın.
Bir tepsiye 2 su bardağı un, 2 su bardağı tozşeker, badem, rendelenmiş portakal ve kabartma tozunu koyun.
Yağlanmış ekmek içleri ve çırpılmış yumurtaları ilave edin.
Elinizle ezmeden karıştırın ve elinizle düzelterek tepsinin her tafına düzgün bir şekilde yayın.
Fırına atıp pişirin.
Sonra üzerine soğuk şerbeti dökün ve baklava şeklinde dilimleyin.
Krema, vişne ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

sponsorlu bağlantılar