Gül Reçeli (Isparta) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Gül Reçeli (Isparta)

  1. sponsorlu bağlantılar
    MALZEME:

    Kokulu pembe gül 250 gram Limon suyu 1 adet
    Toz şeker 2 kg.

    YAPILIŞI:

    Gül yaprakları iyice yıkanarak üzerine bir su bardağı şeker konur ve iyice ovulur. Kalan şekerle bir tencerede kıvamlı şurup hazırlanır. Ovulan gül yaprakları çıkan suyuyla beraber şuruba atılarak kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Üzerine limon suyu ilave edilerek bir karışım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. 5 dakika sonra kavanoza konur, soğuyunca kapağı kapatılır.


     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2009-06-25 #2
    Oy oy oy bu bambaşka bişeydir. Diline yumuşak yumuşak gül yaprakları değer Burkulur için Şiddetle tavsiye ediyorum. Hazır alırsanızda tarihine bakıp alın yeni imal edilenler taze gül yapraklıdır ısparta gülüyle yapılan açık renkli ve daha tatlıdır deneyin derim..

    95 - Gül Reçeli (Isparta)

  3. 2011-04-24 #3
    ısparta has güllerinden sizin verdiginiz tariften yaptım ,bir harika oldu ikram ettigim kişiler bayıldı hem kokusu hem kıvamı harika.Teşekkürler
  4. 2011-07-15 #4
    gül reçeli gerçek anlamda bir gül reçelini ısparta gülünün yapraklarından ve %100 doğal ısparta gül suyundan elde edebilirsiniz,dünya üzerinde en kaliteli gülsuyu rose damescana yani ısparta gülünden elde edilir www.roselife.org
  5. 2012-06-09 #5
    Gulleri nereden bukabilirim???ve gulleri kaynattiktan sonra yaklasik kac dk kaynatmaliyim??
  Okunma: 14063 - Yorum: 4 - Amp