sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

1 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı nişasta
2 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
4 Su bardağı süt
4 Adet limonun suyu
2 Çorba kaşığı limon likörü
1 Tatlı kaşığı hindistan cevizi
100 gr kıyılmış badem
1 Paket krem şanti
2 Paket kakaolu bisküvi


Hazırlanışı


Tozşeker, nişasta, pirinç unu, limon kabuğu rendesi ve sütü tencereye koyun.
Orta ateşte karıştırarak kaynatın.
Karışım muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan alın.
Limon suyunu ve likörü ilave edin.
Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun.
Kızdın tavada karıştırarak kavurun ve ince ince kıyın.
Hindistancevizi ile birlikte bademleri de tencereye aktarın.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, soğutun.
Daha sonra limonlu kremayla iyice karıştırın.
Kakaolu bisküviyi havanda dövün yada robotta çekin.
Bir kup bardağına sırayla limonlu krema, ufalanmış bisküvi, tekrar krema, bisküvi ve son olarak yine krema koyun.
Dilerseniz dövülmüş badem yada pasta şekerlemesiyle süsleyip, birkaç saat buzdolabında bekletip, servis yapın.

sponsorlu bağlantılar