sponsorlu bağlantılar
MALZEME:

Bezelye (taze iç) 500 gram Havuç 2 adet
Soğan 1 adet Dereotu 1 demet
Kesme şeker 2 adet Limon suyu 1/4 adet
Zeytinyağı 1/4 bardak

YAPILIŞI:

Rende soğanı zeytinyağında kavurunuz. Buna tavla zarı şeklinde doğranmış havuçları da ilave ediniz. Havuçlar yumşayınca bezelyeleride katınız ve 3 bardağa yakın sıcak su koyunuz. Şekeri ve limon suyunuda koyarak bezelyelerin pişmesine kadar önce harlı sonra kısılmış ateşte pişiriniz. İndirmeye yakın kıyılmış dereotunun yarısını koyunuz. Pişmiş yemek soğuyunca servis tabağına alınız ve kalan dereotu ile süsleyiniz ve soğuk servis ediniz.

sponsorlu bağlantılar