sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

600 gr dana rosto
1 Adet kereviz sapı
1 Adet havuç
1 Adet soğan
1 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
Birkaç kereviz yaprağı
Tuz
Sos için :
8 Adet yumurta sarısı
1 Çay kaşığı sirkede bekletilmiş kapari
2 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı sirke
1 Adet soğan
4 Adet taze soğan sapı
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Havuç, kereviz sapı, soğan ve sarımsağı temizleyip tencereye alın.
Maydanoz ve keviz yapraklarını iple bağlayıp demet halinde tencereye ilave edin.
Üzerini aşacak şekilde tuzlu su ekleyip orta ateşte pişirin.
Su kaynamaya başlayınca rostoyu ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 60 dakika pişirin.
Et pişince tencereyi ateşten alın.
1 su bardağı su ilave edip ılınmaya bırakın.
Eti ayrı bir tabağa alıp ince ince dilimleyip fırın kalıbına dizin.
Sos için, ince kıyılmış soğanı tereyağında pembeleştirip sirke ilave edin ve 1-2 dakika pişirin.
Bir kaseye alıp ılınmaya bırakın.
Yumurta sarılarını tek tek ilave edip köpük köpük olana dek 15 dakika çırpın.
Tuz, karabiber ve kapariyi ekleyip karıştırın.
Etin üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar