sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

1/2 paket spagetti makarna
150 gram kiyma
1 adet sogan
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 adet kabak
2-3 dis sarimsak
1 adet domates
1 çorba kasigi salça
3 çorba kasigi eski kasar peyniri rendesi
1 tavuk suyu tableti
1 çorba kasigi tereyagi
3/4 çay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi un, tuz

Yapilis Tarifi

Spagetti makarnayi tavuk suyu ilave edilmis tuzlu sicak suda haslayin, suyunu süzerek bekletin. Sivi yagi tavaya aktarin, kiymayi, rendelenmis havucu ve küçük dogranmis sogani birlikte kavurun. 3 dakika sonra rendelenmis kabagi ve patetesi rendeleyerek ilave edin. Arada bir karistirarak kavurmaya devam edin. Domatesin kabugunu soyup, tavla zari iriliginde dograyarak, karsima ilave edin. 3-4 dakika kadar soteledikten sonra salçayi ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Malzemenin üzerini hafifçe asacak kadar su ve tuz ilave ederek sebzeler yumusayana dek kapakli olarak pisirin. Atesten almadan 1 dakika önce unu çok az su ile ezip, ilave edin. Sos koyulasinca atesten alip ayri bir tavada tereyagini eritip, makarnaya ekleyin. Makarnayi servis tabagina alarak üzerine sosu yapip, eski kasar rendesi serpistirelim.
sponsorlu bağlantılar