sponsorlu bağlantılar
FAVA
500gr soyulmuş Bakla
2 Bsş Kuru Soğan
2 Orta Boy Patates Yeterince Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Bakla soğan ve patatesler hepbirlikte eriyinceye kadar kaynatılır.Üzerinde oluşan köpük alınırken bir kaşık zeytinyağı ve yeterli miktarda tuz tencereye eklenir.Tenceredeki karışım iyice eriyince ince bir süzgeçten süzülür ve soğumaya bırakılır.
Servis Önerileri:
Üzerine zeytinyağı dökülerek servis edilmesi tavsiye edilir.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Kaynarken yağ eklenmezse soğuduğunda daha sert bir yapısı olacaktır.

Eğer bakla bir gün önceden ılık suya ıslatılırsa pişma süresi kısalacaktır

sponsorlu bağlantılar