Makarna Karbonara Tarifi


Malzemeler

50 gram ev eriştesi,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet soğan,
200 gram dana eti,
1 diş sarmısak,
3 yumurta,
300 ml krema,
50 gram parmesan,
2-3 sap nane veya fesleğen.

Hazırlanışı

Kuşbaşı et, sarmısak ve soğanları, bir tencere içinde kızdırdığınız yağda karıştırarak kavurun. 1 bardak su ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı halde, etler suyunu çekip, yumuşayıncaya dek pişirin. Yumurta, krema ve rende parmesanı, bir karıştırma kabında tel yardımıyla çırpın. Karışımı tencereye ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika pişirin. 10-12 dakika haşladığınız makarnaları süzüp, sos ilavesiyle harmanlayın ve üzerini taze fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.