BİFTEKLİ ÇUBUK MAKARNA GEREKLİ MALZEMELER

(4 kişilik): 225 gr kemiksiz dana lop et, 115 gr çubuk makarna, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, doğranmış 1 orta boy soğan, 450 gr doğranmış domates, 250 gr doğranmış yeşil fasulye, 100 gr dilimlenmiş mantar, 85 gr (1/3 su bardağı) domates salçası, 1/2 tatlı kaşığı dövülmüş rezene tohumu (istenirse), 1/4 tatlı kaşığı biber, 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, birkaç dal dereotu (istenirse).

HAZIRLANIŞI Eti hafif dondurun, yaglarini temizleyin ve liflerin yönünde, lokmalik ince seritler halinde dograyin. Makarnayi tarife göre pisirin, süzün ve ilik olarak bekletin. Sos için; yagi genis bir tavada ve orta ateste isitip, eti ve soganlari ekleyin. Et kahverengilesinceye dek (2-3 dakika) karistirarak kavurun. Domates, fasulye, mantar, salça, rezene ve biberi ekleyin. Kaynamaya baslayinca altini kisip, kapagini kapatmadan (7-8 dakika) koyulasana dek, arada bir karistirarak pisirin. Peyniri ekleyin. Tabaga aldiginiz makarnalarin üzerine sosu dökerek servis yapin. Istenirse üzerine biraz daha kasar peyniri serpilebilir.