sponsorlu bağlantılar
:

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
100 gr kıyma
4 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber, nane (yada kıyılımış maydanoz, dereotu)

HAMURU İÇİN:

1 adet yumurta
Alabildiğince un
Tuz

YAPILIŞI:
1. Bir kaba yumurtayı kırıp, azar azar unu ve tuzu ilave edelim.
Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim.

2. Bu arada tencereye sıvıyağ aktaralım, küp şeklinde
doğranmış soganları pembeleşene kadar kavuralım.

3. Ardından kıymayı ilave edip 2-3 dakika kavuralım.

4. yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika kadar
daha kavuralım.

5. 4 su bardağı su,tuz,karabiberi ekleyip karıştıralım.

6. hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve yarım cm
genişliğinde şeritler keselim.Şeritleride küçük küçük
keselim.

7. Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un
serpip karıştıralım.

8. Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya
aktaralım.

9. Üzerine nane serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

sponsorlu bağlantılar