sponsorlu bağlantılar
Malzemeler :

500 gram süt
1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
175 gram rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
2 yumurta
25 gram margarin
1 çimdik hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz

Hazırlanışı :

25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın.

Sütü derince bir tencerede kaynatın. Sonra irmiği karıştırarak süte
katın, koyulaşıncaya kadar pişirin. ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan
durabilmelidir )

Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş
peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın. Karışımı
yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin.

Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm.'lik kareler halinde
kesin. Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin.

Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine
bir çimdik yağ koyun. Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü
nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar