sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

200 gr pizza hamuru

Üzeri için: 4 domates

1 soğan

2 çorba kaşığı domates salçası

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

30 gr dilpeyniri

100 gr somon füme

2-3 çorba kaşığı kapari

4 çorba kaşığı krem beyazpeynir

Hazırlanışı:

* Klasik pizza hamurunu hazırlayın. Domatesleri soyup rendeleyin. Soğanı soyup doğrayın. Soğanı zeytinyağında pembeleştirin. Domates ve salçayı ekleyip 5 dakika pişirin. Dilpeynirini tel tel ayırıp kaşarpeynirle harmanlayın.

*Pizza hamurlarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine domates sosunu sürüp peynirin yarısından fazlasını ilave edin. Somon dilimlerini yerleştirip kalan peynir karışımı ile kapariyi serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp birer parça krem beyazpeynirle süsleyin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Pizza hamuru
Gerekli malzeme:
175 gr un, 10 gr yaş maya, 1 tutam tozşeker, 3 kahve fincanı ılık su
1 çay kaşığı tuz

Maya, tuz ve tozşekeri ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp 15 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini nemli bir bezle örtün. Mayalanması için 30 dakika bekletin. Hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. 4 eşit parçaya bölüp merdane ile 20 cm büyüklüğünde açın

sponsorlu bağlantılar