Etli Ekmek(Kastamonu Yöresine Ait) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Etli Ekmek(Kastamonu Yöresine Ait)

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler:

    Hamur malzemesi:
    3 su bardağı un
    1 su bardağı su

    Tuz
    İç malzemesi:
    Orta yağlı dana kıyma

    3 soğan

    Yarım çay bardağı su

    Tuz, karabiber, kimyon

    Hazırlanışı:

    * Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp suyu ekleyin. Unu ortaya doğru alarak kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur yoğurun.

    * İç malzeme için; soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Kıymayı bir kaba alın. Soğan, tuz, kimyon, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip karıştırın.

    * Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlayın. Bezeleri unlayıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Yarısına hazırladığınız iç malzemeden yayın. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını hafifçe bastırın. Kızdırılmış sac üzerinde (veya yağsız teflon tavada) pişirin. Her iki tarafını yağlayıp sıcak olarak servis yapın.

    Etli ekmek, Kastamonu'ya ait bir yöre yemeğidir.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2013-03-22 #2
    Etliekmeği tarif eden arkadaşım ben Konya'lıyım bu işi bize bırak saygılarımla...
  Okunma: 2377 - Yorum: 1 - Amp