sponsorlu bağlantılar
MALZEME:

Un 500 gram (3,5 su bardağı) Ilık su 1/2 su bardağı
Kuru maya 1 çorba kaşığ Sıvıyağ 1 çay bardağı
Toz şeker 1 tatlı kaşığı Kıyma 250 gram
Karabiber Maydanoz 1 demet
Tuz Margarin 2 çorba kaşığı
Yoğurt 1 büyük çanak Sarmısak 4-5 diş
Domates 3-4 adet Biber salçası 1 çorba kaşığı
Margarin 50 gram Sarmısak 4-5 diş
Yoğurt 2 su bardağı

YAPILIŞI:

Ilık suyun içinde şeker ve mayayı eritin. Unun birazını katıp sulu bir "ön hamur" hazırlayın. 10 dakika mayalanması için bekletin. Bu arada soğanı kıyıp, margarin ile kavurun. Kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber katıp ateşten alın. Unu hazırladığınız ön hamuru, yoğurdu, tuzu ve sıvı yağı karıştırın. Elle veya mutfak robotundayoğurup, pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Mayalanması için bir saat ılık, rüzgarsız bir ortamda, kurumaması için nemli bir bezle örterek bekletin. Bu arada fırın tepsisini yağlayın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün, avucunuzun içinde elle incelterek; el ayasından biraz büyük, kalınca daireler açın. Klasik mantı hamurunun inceliğinden ziyade poğaça hamuru kalınlığında bir yuvarlak elde edeceksiniz.Soğumuş olan içten bolca alarak hamurun ortasına koyun. Kenarları ortada birleştirip büzerek kapatın. Çok fazla bastırmanıza gerek yoktur. Çünkü mantı toplarınız pişerken hafifçe açılacak ve bu da onlara iştah açıcı bir görüntü kazandıracaktır. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizdikten sonra, ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup, zar gibi doğrayın. Margarin ile tencereye koyup, iyice yumuşayana kadar kavurun. Salça ve 3 bardak su katıp bir iki taşım kaynatın. Bu arada sarmısakları tuzla ezip yoğurda katın.Fırından çıkan mantıları bir tencereye alın, üzerine salçalı sosu döküp, çok kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
sponsorlu bağlantılar