sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER

Küllük süt Yarım su bardağı Tereyağı 250 gram
Yumurta sarısı 1 adet Pudra şekeri 3 çorba kaşığı
Un Aldığı kadar Ceviz 250 gram
Margarin Toz şeker 1 çay bardağı
Karanfil 6-7 adet Pudra şekeri 2 kg.
Su 4 su bardağı Gülsuyu

YAPILIŞI

Tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtanın yarısını beyazlayıncaya kadar tereyağı ile karıştırın. İçine küllü su ve pudra şekeri koyun. Biraz daha karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Daha sonra hamurdan küçük bezeler koparıp, elinizde yassılaştırın. Diğer tarafta dövülmüş cevizle toz şekeri karıştırın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız içten koyun. Diğer kenarını üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Bu arada karanfili 4 su bardağı suda kaynatın.

Gülsuyunu da tencereye ekleyin. Bu şerbete şeker böreklerini batırın. Pudra şekerine bulayın. Yarım saat dinlendirip servis yapın.Aşçının notu: Küllü su için, odun ateşinden artan külleri bir kaba koyun. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su koyun. Bir gece bekletin. Ertesi gün suyun üzerindeki duru kısmı alın.

sponsorlu bağlantılar