Gereçler:

1 kg ince kuşbaşı kesilmiş dana veya koyun eti
3 orta boy soğan
6-7 diş sarmısak
1 portakalın kabuğu ( dilimler halinde doğranmış) 5-6 adet defneyaprağı
1 kahve fincanı domates salçası
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz-karabiber-kimyon-yenibahar

Yapılışı:

1. Soğanları salata soğanı biçiminde ( yarım ay) doğrayın. Yıkadığınız etlerle birlikte bir tencereye koyun. Kabukları çıkarılmış sarmısakları, yarım su bardağı suyla karıştırılmış salçayı ve zeytinyağını katın. Yeterince tuz ve diğer baharatları katıp karıştırarak altüst yapın.

2. Etlerin üzerine portakal kabuklarını ve defne yaprağını koyup ateşe oturtun. Önce hızlı sonra kısık ateşte kaynatarak pişmesini sağlayın. Etler gerektiği gibi pişmemişse, biraz daha sıcak su ekleyin.

3. Servis tabağına alırken defne yaprağıyla portakal kabuklarını çıkartın. Yanında makarna ile servis yapın.