sponsorlu bağlantılar
Hamsi Bugulama Tarifi

500 gram Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz 1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytin yağını gezdirip kapağını kapatın.

15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Servis Önerileri

Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar)

Buğulamaya uyg

sponsorlu bağlantılar