Sicilya Usulü Sardalya Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Sicilya Usulü Sardalya Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    Gereçler

    750 gram sardalya
    1 adet kuru soğan
    2 diş sarımsak
    1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
    3 çorba kaşığı kuş üzümü
    3 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    3 adet defne yaprağı
    1 adet limon
    1 çorba kaşığı şeker
    5 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı sirke
    Tuz
    Dolma baharı

    Yapılışı

    Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Üstündeki pulları da parmaklarınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz.

    Kıyılmış soğan ile sarmısağı zeytinyağda sote ediniz. Üzüm, çamfıstığı ve iki kaşık ayırarak ekmek içini ilave ediniz. Birkaç dakika kavurup soğumaya bırakın. Şekerin yarısını, maydanoz, peynir ve baharatı ilave ediniz.

    Karışımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile kapatınız. Bu işlemi filetolar bitene kadar tekrarlayınız. Filetoları hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz ve balıkların üstüne bir çorba kaşığı yağ gezdiriniz. 200 ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2017-06-04
  Okunma: 1130 - Yorum: 0 - Amp