Fırında Patatesli Balık - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Fırında Patatesli Balık

  1. sponsorlu bağlantılar
    Gereçler

    1/2 kg beyaz etli balık
    3 adet patates (irice)
    3 adet yumurta
    ½ su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı galeta unu
    100 gram Kaşar peyniri
    karabiber
    tuz

    Yapılışı

    Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye ayırınız ve kuyruklarını kesip atınız (Bu işlemi balıkları alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz). Balık filetolarını yanmazda tavada, iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartınız. Kızarmış balıkları soğumaya bırakınız. Bilahare deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük parçalara ayırınız. Patatesleri soyup küçük parçalar halinde (kesme şeker büyüklüğünde) doğrayınız ve tavada kızartınız. Kızarmış patateslerin üstüne karabiber ve tuz ilave serpiniz. Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp unu ilave ediniz ve iyice karıştırınız. Pyrex kap veya tepsiyi yağlayınız ve üstüne galeta unu serpiniz ve balık etlerini üzerine yerleştiriniz. Karışımı tepsideki balıkların üstğüne dökünüz. 1500C fırında 25 ila 30 dakika pişiriniz. Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına koyunuz. 5 dakika sonra çıkarınız.

    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar)
    Dikkat: Rendelenmiş kaşar peynirlerinin tamamen erimiş olmasına ancak yanmamış olmasına dikkat ediniz.

    Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Beyaz etli bütün balıklar.
    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2007-11-12 #2
    ilginçmiş pişince kimse balık olduğunu anlamaz bence
    Balık sevmeyenleri iyi kandırırız

  Okunma: 2878 - Yorum: 1 - Amp