sponsorlu bağlantılar
GereçlerAhtapot Salatası Nasıl Yapılır?
1 ½ kg ahtapot
1 adet limon 1 fincan zeytinyağı (tercihan sızma)
Tuz

Yapılışı

Ahtapotları dövülmüş olarak alınız ve deep-freeze'de 2 ila 3 gün bekletiniz. Güzelce yıkayıp düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlandıktan sonra derisini soyup atınız ve pembemsi beyaz derisini kuşbaşı doğrayınız.

Doğranmış ahtapotları servis tabağına alıp tuzlayınız. 1 fincan zeytinyağı ve 1 adet limonun suyunu çırpınız. Karışımı ahtapotun üzerine gezdiriniz.

Servis Önerileri

Soğuk servis yapınız.

Püf Noktaları

Not: Ahtapot salatasını isterseniz marul yaprakları, dilimlenmiş domates, yeşil zeytin ve maydanozla süsleyebilirsiniz.

sponsorlu bağlantılar