sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

2 bardal tepeleme buğday unu
1 yemek kaşığı yaş maya
1 küçük çay bardağı ılık süt
60 gr tereyağı veya margarin
bir fiske tuz
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı pudra şeker
Şurubu: 2 ½ bardak toz şeker 2 ½ bardak su
¼ limon
1 yemek kaşığı rom veya likör
süslemek için: 1 bardak krem şantiy
1 bardak karışık meyve kompostosu
100 karışık meyve şekerlemesi
1 kahve fincanı marmelat

Yapılışı:

Unun ortasında mayayı ılık sütle ezin; biraz un katıp koyultun. Üzerini kalan unla örtün.

un ayrılmaya başlayınca ortasını açın; 2 yumurta kırın. Eritilmiş yağ, tuz, pudar şeker koyup yoğurun. Üzeri örtülü olarak tekrar mayalandırın.

Ortası delik şekilli veya düz bir kek ya da savaren kalıbını yağlayın. Hamuru kalıbın yarısına kadar doldurun. Hamurun kabarıp kalıbı tamamen doldurması için 25- 30 dakika bekletin.

Orta ısılı bir fırında 30- 35 dakika pişirin. Pişen savareni altında bir tepsi olan tel ızgara üstüne çevirin.
Ölçülü şekerle suyu 5 dakika kaynatın. 1 kaşık likör veya rom katın. Şurubu savarene içirin. Yuvarlak bir servis tabağına alıp kalan şurubu da koyultup üzerine dökün.

Savarenin ortasına karışık meyve kompostosu koyun. Üzerine kayısı marmelatı sürün, krem şantiy sıkıp meyve şekerlemeleriyle süsleyin.

sponsorlu bağlantılar