sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

2 bardak süt
6-7 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta 3 yumurta
2 çay kaşığı vanilya
Üstü için: 1 kahve fincanı pudraşeker

Yapılışı:

1. Bir tencereye süt, şeker ve vanilyayı koyup kaynatın. Nişastayı yarım bardak suyla ezin ve süte azar azar katıp yedirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirin.

2. Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Sarıları bir kapta biraz çırpın. Kremaya karıştırın. Çırparak koyu köpük kıvamına gelen yumurta aklarını da kremaya katın. Yağlanmış yuvarlak bir sufle kalıbına tamamen doldurun. Hafif fırında kabarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudraşeker eleyip biraz daha fırında bırakın. Sufle sönmeden servis yapın.

sponsorlu bağlantılar