sponsorlu bağlantılar
Gereçler

1 kg yeşil kabak
1 çorba kaşıgı un
1 demet dere otu 1 kilo süt
1 kaşık tereyağ
tuz,karabiber

Yapılışı

Tereyağ tencerede eritilir. Kabukları soyulup rendelenen yada blender dan geçirilmiş kabak ve tuz ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulup un ilave edilir. Bir dk. daha kavrulduktan sonra karıştırarak soguk süt eklenir. Karıştırma işlemine kaynayıncaya kadar devam edilir. Kaynadıktan sonra 5 dk daha pişirilir ve indirilmeye yakın ince dogranmış dere otu eklenir. Servis esnasında karabiber tavsiye edilir.

Servis Önerileri

Karabiber mutlaka önerilir.

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar)

Diyet süt ile yapılırsa daha düşük kalori saglanabilir. Tereyağı ile yapılması öneriliyorsa da sıvı yağlar ya da margarin kullanılabilir. Benim tereyağ dışındakı önerim sağlıklı ve lezzetli olması nedeni ile kanola yağıdır.

sponsorlu bağlantılar