Gereçler

3-4 adet yerelması
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı un
1/2 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kuru nane
Kırmızıbiber
Tuz

Yapılışı

Yer elmalarının kabuklarını soyun ve kararmamaları için suda bekletin. Sonra küp küp doğrayın ve bir tencereye sıvı yağ koyarak yer elmalarını yumuşayana kadar sote edip ateşten alın.

Bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Unu ve suyuda ekleyerek topaksız bir kıvam elde edene kadar çıpmaya devam edin. Sonra yerelmalarının tenceresine ilave ederek pişirin.

Ateşten almadan 1 dakika önce tuzunu koyun. Tereyağını eritip, kırmızıbiber ve nane ekleyerek çorbanın üzerinde gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.