sponsorlu bağlantılar
Gereçler
Nohut 1/3 su bardağı 60 gram
Su 6 su bardağı 1200 gram
Patates 5 küçük boy 250 gram
Soğan 1 küçük boy 30 gram
Margarin yada terayağ 4 yemek kaşığı 40 gram
Salça 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Bulgur 1/3 su bardağı 50 gram
Nane 1 yemek kaşığı 1.3 gram

Yapılışı
Nohutu yıka, 1 su bardağı su ile bir gün önceden ıslat, 2 su bardağı su ekleyip, basınçlı tencerede 40 dakika pişir. Patatesleri yıka, haşla, soy ve rendele. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 2 yemek kaşığı yağla ayrı bir tencereye koy, kısık ateşte ara sıra karıştırarak. 1- 2 dakika öldür. Salçayı kat, birkaç kez çevir, nohut, nohut suyu, kalan su ve tuzu ekle, kaynat. Bulguru salçalı suya koy, 20 dakika pişir. Patates ezmesine çorbadan birkaç kaşık ekleyerek sulandır, kaynayan karışıma kat, 6-7 dakika daha pişir. Kalan yağı tavada erit, naneyi koy, bir-iki kez karıştır, ocaktan al, çorbanın üzerine gezdir.

sponsorlu bağlantılar