sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

350 gramtavuk göğsü ve budu
1 adet defne yaprağı
150 grammargarin
5 çorba kaşığı un
300 gramsüt
Yeterince tuz,karabiber
Bir tutam hindistan cevizi rendesi
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Tavuk defne yaprağı ile haşlanır ve süzülerek soğumaya bırakılır.Margarin tencereye konur ve eritilerek un ilave edilip miyane yapılır(yani kokusu çıkıncaya kadar kavrulur).Kavrulduktan sonra ateşten alınıp süt ve yumurta sarısı ilave edilir.Haşlanan tavuğun suyu ile koyuluğu ayarlanarak kaynatılır.Tuz,karabiber,hindistan cevizi ve soğutulup ayıklanan tavuğun etleri doğranarak içine katılır,bir taşım kaynatılır.

Servis Önerileri:Biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır.
sponsorlu bağlantılar