sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

6 adet tavuk gögsü ( kemiği ve derisi çıkarılmış)
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 bardak tavuk suyu
1/ 2 bardak sek beyaz şarap
1 yumurta sarısı
Tuz-karabiber-bir fiske tarçın-bir fiske hindistancevizi
150 gr kıyılmış mantar
1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan

Yapılışı:

1. Tavuk etlerini limon suyuyla karıştırıp 15 dakika dinlendirin. Orta boy tavada 1 kaşık yağ eritin. Tavuk gögüslerini içine atıp her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kızartın.

2. Küçük bir tencerede 1 kaşık yağı eritin. Un katıp tahta kaşıkla 2 dakika karıştırın. Ateşten alıp içine azar azar tavuk suyunu yedirin. Tekrar ateşe koyun, kaynamaya başlarken şarabı ve çırpılmış yumurtayı katın; sos katı hale gelene dek karıştırmaya devam edin. Ateşten indirin. Tuz, karabiber ve diğer baharatla kıyılmış mantar ve soğanı da kremaya karıştırın.

3. Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmiş yağla yağlayın. Tavukları yerleştirin ve üzerilerine sosu bölüştürün. Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazırlayın. Sonra da fırın tepsisine sıralayıp 30-40 dakika fırında pişirin.
sponsorlu bağlantılar