sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

6 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemiği çıkarılmış)
5 yemek kaşığı un
1/ 2 bardak parmesan peyniri veya rendelenmiş kaşarpeyniri
1/ 2 bardak beyaz galeta unu
2 çay kaşığı tuz- biraz karabiber
2 yumurta ( 1 yemek kaşığı suyla çırpılmış) 1/ 2 bardak sıvı yağ
1 kg ıspanak
1,5 yemek kaşığı limon suyu-süslemek için limon dilimleri
250 gr dilimlenmiş mantar
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

1. Rendelenmiş peynirle galeta ununu karıştırın. Tavukları tuzlayıp biberleyin. Tavuk göğüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galeta ununa bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

2. Bir tavanın içinde yağı kızdırın ve tavuk gögüslerini açık pembe renkte kızartın. Kısık ateşte, üstü kapalı olarak 25-30 dk yumuşayana dek bekletin.

3. Ispanakları ayıklayıp yıkayın biraz tuz serperek kapalı bir tencerede hafifçe haşlayın. Suyunu süzüp ince ince kıyın. Ispanak püresini bir servis tabağına alın ve üzerine de limon suyu gezdirin.

4. Kızaran tavukları ıspanağın üzerine yerleştirin. Dilimlenmiş mantarları eritilmiş 1 kaşık yağın içinde 4-5 dakika sote yapın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları ıspanağın üzerine serpiştirin. Tavukların arasına limon dilimleri yerleştirip servis yapın.

sponsorlu bağlantılar