sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

500 gr çilek
300 gr tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limon suyu

Hazırlanışı

Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın.

Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin.

Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın.

Şurubu ateşten alıp soğutun.

Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın.

Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin.

Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın buzluğuna koyarak donmasını sağlayın.

Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun.

İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.

NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz

sponsorlu bağlantılar