sponsorlu bağlantılar
Kaymaklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Malzeme:

5 bardak süt,
250 gr şeker,
3 gram ( 1 tatlı kaşığı) saf salep,

Kaymaklı Dondurma Tarifi


Tarif:
Temiz bir kap içerisinde süt kaynatılıp, şekeri ilave edilir ve yinebir müddet kaynatılır. Az bir su ile salep eritilir. Kaynayan şekerli süte sicim gibi akıtılır, top top olmaması için sürekli karıştırılır. Karıştırılarak iyice pişirilir. Pişirme işlemi bitince ocaktan alınır ve bir kaşıkla savurarak soğutulur. Soğutulan bu malzeme bir kutuya dökülür. Buzdolabının buzluğuna konur. Soğutucunun ayarı yükseltilir. Onbeş yirmi dakika sonra çıkarılır. Donmuşsa kenarları sıyrılır, karıştırılır. Yine buzdolabının buzluğuna konur. Böylece her onbeş dakikada bir çıkarılır, kenarlarındaki kısımlar bıçakla kazınır, karıştırılır. Bu karıştırma tahta kaşıkla yapılırsa daha iyi sonuç verir. Hatta tahta kaşıkla karıştırılıp dövmek dondurmanın daha da sakızlaşmasını sağlar. Dondurma katı, sakız gibi olunca buzluktan alınır, servis yapılır.


sponsorlu bağlantılar