sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

1 paket vanilya
450 ml süt
3/4 su bardağı bal
3 yumurta
1 çorba kaşığı mısır unu
1/2 su bardağı fıstık içi
1,5 su bardağı krema
10 adet kuru kayısı

Hazırlanışı

Süt ve balı küçük bir tencereye alın. Vanilyayı ve mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak topaksız kıvama getirin. Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın. Karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir dondurma kabına koyun ve üstten iki santimi katılaşana kadar dondurun.Yarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. İkisini de vanilyalı karışımın içine karıştırın. Tekrar buzdolabına koyup, dondurun. Kıyılmış kuru kayısılarla birlikte servis yapın.

sponsorlu bağlantılar