sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

Ispanak 200 gram
Sarımsak 10 diş
Soğan 2 adet
Süzme yoğurt 1/2 kg.
Süt 1/2 su bardağı
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Tereyağı 1 kahve fincanı
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Zencefil 1 çay kaşığı
Kimyon 1 çay kaşığı
Yenibahar 1 çay kaşığı
Tarçın 1 çay kaşığı
Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
Kekik 1 çay kaşığı


Yapılışı:

Ispanağı çok ince doğrayın ve ezin.
Üç-dört diş sarımsağı iyice dövün. 1 soğanı rendeleyin.
1 bardak yoğurt ve sıcak sütü karıştırın.
Zeytinyağında rendelenmiş soğan ve ıspanağı kavurun.
Sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
Ateşten alıp yoğurtlu karışımdan 2 yemek kaşığı alarak ıspanağın üzerine ilave edip sürekli karıştırın.
Karışımı rulo halinde servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ekleyin.
Sütlü yoğurtlu karışımın kalanını da üzerlerine ilave edip kırmızıbiber ve kekikle süsledikten sonra sıcak servis yapın.

Soğuk servis yapmak isterseniz; ıspanağı ince ince kıyın. Tüm baharatları ve süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini süsleyip servis yapın

sponsorlu bağlantılar