sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı sıvıyağ

yeterince tuz

ARA MALZEMESİ=100 gr tereyağ,2 adet yumurta,1 çay bardağı yoğurt

ÜZERİ İÇİN=kaşar peyniri rendesi,pudra şekeri

KIZARTMAK İÇİN=sıvıyağ

Hazırlanışı

un,sirke,sıvıyağ,ve tuz karıştırılır.üzerine yavaş yavaş ılık su ilave edilerek hamur oluşturulur.dört bezeye ayrılır.bezelerden 30 cm çapında yufkalar açılır.yumuta,eritilmiş tereyağ ve yoğurt çırpılıp yufkaların arasına sürülerek rulo yapılır.bir parmak genişliğinde kesilerek kızgın yağda kızartılır.kaşar peyniri rendesi yada pudra şekeri serpilerek servis edilir.

sponsorlu bağlantılar