sponsorlu bağlantılar
Malzeme
- 1 adet 10 porsiyonluk çikolatalı pandispanya
- 5 yumurta sarısı
- 175 gr (7/10 su bardağı) toz şeker
- 3 çorba kaşığı su
- 250 gr Sana (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
- 100 gr kuvertür ya da bitter sütsüz çikolata
- 200 gr iç şam fıstığı (kıyılmış)
- 50 gr beyaz çikolata (rendelenmiş, süsleme için)
- 100 gr taze çilek ya da bir başka mevsim meyvesi (süslemek için)
-


Hazırlanışı Soğumuş pandispanyayı enlemesine iki eşit parçaya kesin.

Kremabörü hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba yumurta sarıları, şeker ve suyu koyun. Kabı yarıya kadar sıcak su doldurulmuş daha büyük bir kabın içine oturtun. Yumurta - şeker - su karışımını kremamsı bir doku alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın. Karışımın bulunduğu kabı sıcak su bulunan kaptan çıkartın ve karışımı soğuyuncaya kadar çarpmaya devam edin.

Karışım soğuyunca küçük parçalar halinde Sana'yı ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Bitter çikolatayı kremaböre ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Pandispanyanın ortasına kremabörden sürün. Üzerine kıyılmış şam fıstığı serpiştirin. İkinci pandispanya parçasını üzerine kapatın. Gatonun üst ve kenarlarını kalan kremabörle kaplayın. Çikolatalı gatonun üzerinibeyaz çikolata rendesi ve meyvelerle süsleyip, servis yapın.

sponsorlu bağlantılar