Gereçler:

Un 2/3 su bardağı 75 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Yumurta 1/2 adet 25 gram
Maydanoz 2/3 diş 40 gram
Su 5 su bardağı 1 kg
Margarin yada terayağ 4 yemek kaşığı 40 gram
Yoğurt 1 su bardağı 220 gram

Yapılışı:

Unu bir tepsiye ele, tuzun 1/4 ünü kat, ortasını aç, yumurtayı koy, kenarlardan un çekerek, mercimek tanesi büyüklüğünde ovala. Maydanozu ayıkla, yıka, ince ince doğra. Su, yağ ve kalan tuzu tencereye koy, kaynat. Oğmacı yağlı suya yavaş yavaş ekle, kaynayıncaya değin karıştır, maydanozu kat, 10 dakika pişir. Yoğurdu çırp, çorbaya yavaşça ekle, karıştır, kaynayınca ocağı kapat.