Gereçler:

1kğ lahana yaprağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti az yağlı
1su bardağı ceviz
tuz ,karabiber,limon
1/2 demet maydanoz,1/2 demet dereotu,1/2 demet taze nane sos
1,5 bardak tahin
2limon suyu
5 diş sarımsak
tuz ,karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:

1.Lahana yaprakları tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.Sonra kalın damarları ayrılır.

2.et bir bıçakla ince ince kesilir.

3. etin içine orta döğülmüş ceviz tüm baharatlar ve ince doğranmış otlar eklenir.iyice bıçakla kese kese karıştırılır.

4. lahana yapraklarının içine bu iç konularak ince rulolar halinde sarma yapılır

5.sarmalar tencereye dizilir tuz eklenerek azsu ve kısık ateşte etler pişesiye kadar pişirilir .pişen tencere bir tepsiye ters olarak tapatılır

6.tahin,ezilmiş

sarımsaklar,iki limonun suyu,bakaratlarla birlikte iyice karıştırılarak sos hazırlanır.

7. ters çevrilmiş tencere kaldırılarak sos sarmaların üzerine dökülür üzeri kapatılarak soso çekmesi beklenilir

afiyet olsun