sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

1 küçük boy lahana
250 gr kuşbaşı et
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz-kırmızı pul biber
1 kahve fincanı bulgur

Yapılışı:

1. Kuşbaşı etleri, kıyılmış soğan ve yağla birlikte ateşe koyun. Arada karıştırarak suyunu çekene dek pişirin. Salçayla biraz sıcak su ve tuz katın. Kısık ateşte yumuşamasını sağlayın.

2. Lahananın buruşmuş dış yaprağını çıkartın. Dört parçaya ayırın. Kökün fazlasını kesip atın; kalan yaprakları kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Yıkadıktan sonra etin üzerine koyun; tuz, kırmızı biber, 4 bardak su veya et suyu katıp kısık ateşte kaynatın. Ateşten almadan 10 dk önce yıkanmış bulgur serpin. Lahana yumuşadığı zaman ateşten indirin.

Not: Etli kapuska, kıymalı veya etsiz de yapılır.

sponsorlu bağlantılar