Gereçler

1 yemek kaşığı kızartma yağı
225 gram ince dilimlenmiş yağsız PINAR biftek
225 gram brokoli
115 gram mısır konservesi
3-4 yemek kaşığı su
2 adet çarpraz dilimlenmiş pırasa
227 gram dilimlenmiş konserve kuzu kestanesi Salamura İçin
1 yemek kaşığı mayalanmış esmer fasulye sosu
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı PINAR sarmısak sos
2,5 cm büyüklüğünde soyulup ince ince doğranmış taze zencefil kökü

Yapılışı


Önce salamurayı hazırlayın. Mayalanmış fasulye sosunu bir kapta ezerek püre haline getirin. Geri kalan malzemeyi de kaba ekleyin. Bifteği ince ince dilimleyip, salamuraya koyun. Ardından bifteği karıştırıp, salamuraya iyice buladıktan sonra birkaç saat veya bütün gece buzdolabında dinlenmeye bırakın. Biftekleri süzüp, salamurayı saklayıp, etleri de kızarttıktan sonra bir tabağa dizin. Brokoliyi küçük parçacıklara bölüp, kızgın yağda mısır konservesini, suyu ve brokoliyi de ekleyip karıştırdıktan sonra sebzeler az pişecek şekilde kaynatın. Pırasa ve kuzu kestanelerini brokoli karışımına ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha karıştırın. Daha sonra eti tekrar tavaya alın ve salamurayı üzerine dökün. Yüksek ısıda sebzeler pişene dek karıştırın.