Gereçler:

Koyun kol eti (kemiksiz) 1500 gram
Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gram
Kara Biber 3 tatlı kaşığı 6 gram
Havuç 2 büyük boy 200 gram
Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram
Salça 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
Yoğurt 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram

Yapılışı:

Eti bütün kol olarak al. Temiz olmayan yerlerini ayır, zedelemeden kemiği .Çıkar, düzgün şekilde yay. Üzerine tuz, kara biber serp. Havuçları yıka, 10 dakika haşla, etin ortasına, boyuna yan yana diz. Sıkıştırarak rulo yap. Yan kenarları içine sok, açık yerleri çuvaldıza ip geçirerek dik. Ruloyu kalan iple sıkı sıkı sar. İyi kapanan bir tencereye yerleştir, suyu koy, kapağı kapat, kenarlardan buhar çıkarmaya başlayınca ateşi kıs, iki saat pişir. Tencerenin kapağı iyi kapanmıyorsa kenarlarına hamur sıvayarak buhar kaybını önle. Sarmayı tencereden al, tepsiye koy. Salçayı, yoğurtla karıştır, etin üzerine sür, önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında 5-10 dakika kızart. Dilimleyerek servis yap