Gereçler:

Soğan 2 küçük boy 100 gram
Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg
Maydanoz 3-4 dal 10 gram
Dereotu 3-4 dal 10 gram
Domates 2 orta boy 250 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram
Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram

Yapılışı:

Sebzeleri yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir. Kabağın saplarını kes, maydanoz ve dereotunu ayıkla. Domatesi yarım santimetreküp irilikte kuşbaşı, kabakları 1-1.5 santimetre kalınlıkta, daire şeklinde doğra. Domatesi, kıymalı karışıma ekle, tuz ve kara biberi koy, 5 dakika kadar pişir. Kabakları yayvan bir tencereye diz, üzerine kıymalı karışımı yay. Suyu tencerenin kenarından yavaş yavaş dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp yemeğin üzerine serp