sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

1 kg kuzu eti ( kol tarafı)
4 orta boy patates
3 orta boy domates
3-4 demet taze soğan ( 15 adet)
1 demet dere otu
1 adet büyücek soğan 2 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1/ 2 bardak su
Tuz-karabiber

Yapılışı:

1. Eti kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra bir güvece koyun.
2. Kuru soğanı ince ince, taze soğanı ve patatesleri irice doğrayıpete katın. Üzerine yarım daire biçiminde doğradığınız domatesleri yerleştirin. Tuz, karabiber, defne yaprağı, ince kıyılmış dereotu, yağ ve suyu koyduktan sonra üzerini sıkıca kapatın.
3. Orta ısılı fırında 2- 2,5 saat pişirin. Üzerini açıp fırında hafifçe kızartın. Güveci bir tabağa oturtup servis yapın.

sponsorlu bağlantılar