sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

600 gr kuşbaşı kuzu eti 2 orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme çay kaşığı kırmızıbiber 1 adet taze kırmızıbiber
300 gr taze yeşil börülce
1/ 2 bardak şarap+ 1/ 2 bardak su
Tuz-biraz maydanoz

Yapılışı:

1. Etleri 3 cm büyüklüğünde doğratın. Soğan ve sarmısakları irice kıyın.

2. Etleri, kızdırılmış yağda 2 dakika kavurun. Sonra soğan ve sarmısağı katın. 2-3 dakika sonra da salçayı koyup 2 dakika daha karıştırarak pişirin.

3. Doğranmış kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızıbiber, şarap ve su ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ayıklanmış börülceleri katın ve 15 dakika daha pişirin. Üzerine maydanoz serpin ve beyaz pilavla servis yapın.

sponsorlu bağlantılar