sponsorlu bağlantılar
Gereçler:

750 gr koyun-dana karışık yağsız kıyma
2 orta boy soğan
75 gr kaşar peyniri
2 kalın dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz-biraz karabiber 2 adet yumurta ( üstü için)
3/ 4 bardak galeta unu
2 bardak bitkisel sıvıyağ
Püresi: 1 kg beyaz patates
1 büyük su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz

Yapılışı:

1. Kıymaya ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 yumurta sarısı, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarpeyniri katıp iyice yoğurun.

2. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Külah biçimindeki teneke kalıplarının üzerine etler sararak ve ıslak avuçla sıkıştırarak geçirin. ( Bk. A,b,c)

3. Köftelerin dış kısmını önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın. Köfteleri kalıplardan çekerek çıkartın.

4. Yukarıdaki gereçlerle patates püresi hazırlayın. Ucuna şekilli duy takılmış krema torbasına doldurun ve köftelerin içlerine sıkın. Köfteleri havuç, pancar, salata yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

sponsorlu bağlantılar