sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

500 gram mantar
250 gram un
120 gram tereyağı
150 gram krema
150 gram rendelenmiş kaşar
80 gram hindi pastırması
4 adet yumurta
2 adet soğan
30 ml. sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:

Un, tereyağı,1 yumurta ve tuzu çabuk hareketlerle yoğurup, pürüzsüz bir hamur elde edin. Şeffaf folyaya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Mantarları temizleyin. Büyüklerini dilimleyin. Soğan ve pastırmayı küçük küp şeklinde doğrayın.
Yağı tavada kızdırın, pastırmaları 5 dakika kavurun. Mantarları ekleyin. Suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın.

Maydanoz yapraklarını ince kıyın.

Kremayı, 3 yumurta, peynir, tuz, karabiber, muskat ve maydanozla karıştırıp mantarlara ekleyin.
Hamuru tekrar yoğurup unlu tezgahta ince açın. 26 cm çapındaki tart kalıbına oklava yardımıyla yerleştirin. Kenarlardan sarkan fazlalıkları kesin. Üzerine çatal yardımıyla delikler açın.

Mantar karışımını hamurun üzerine yayın.

200 C ısıtılmış fırının alttan birinci rafında 40-45 dakika pişirin. İsteğinize göre krema ile servis yapın.

sponsorlu bağlantılar