sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

600 gram patates
500 gram mantar
100 ml. beyaz şarap
75 gram kremalı yoğurt
120 ml. sıvı yağ
15 gram hardal
15 gram ince kıyılmış biberiye
1 demet taze soğan
4 adet yumurtanın sarısı
4 dilim hindi pastırma
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın.
Mantarları temizleyip dilimlere kesin. Taze soğanı ince kıyın.
30 ml. sıvı yağı kızdırın. Ortadan ikiye kesilmiş pastırmaları kıtır kıtır olana kadar kavurup kağıt havluya alın.
Patatesleri süzün, soyun ve uzunlamasına 4e kesin.
60 ml. yağı kızdırın. Patatesler altın sarısı oluncaya kadar kavurup, kağıt havluya alın.
30 ml. yağı kızdırın. Mantarları ve taze soğanları harlı ateşte 5 dakika kavurun.
Yumurta sarılarını şarap, hardal, yoğurt, tuz, karabiber, şeker ile tencereye koyup, orta ateşte koyu krema oluncaya kadar karıştırın.
Patates ve pastırmaları mantarlara ilave edin. Tuz, karabiber ve biberiye ekleyip tekrar ısıtıp hardal sosu ile servis yapın.

sponsorlu bağlantılar